+32 51 46 43 41

info@tal.be

King George
Configurator
>
>
Technologie > Beaufort² >

 

POWER MEETS BEAUTY (the story continues…)


Na de lancering van de succesvolle Beaufort ledtechnologie komt TAL nu op de proppen met een krachtiger variant van deze reeks. Deze technologie is ontwikkeld voor toepassingen waar er behoefte is aan meer licht, denk vb. aan hogere plafonds (hoger dan 3m), winkelruimtes, etc…
Waar de Beaufort ideaal is om als lampbron de klassieke QR-C51 halogeenlamp te vervangen is de Beaufort² zo ontworpen dat hij naar vormfactor toe de QR111 halogeenlamp kan vervangen.
De Beaufort² kan tot 3X zoveel licht geven als de gewone Beaufort en is even mooi afgewerkt als zijn kleine broer. Dus POWER(X3) meets BEAUTY.

CHIP ON BOARD


Beaufort maakt gebruik van de allerlaatste chip-on-board technologie (COB), een montagetechniek waarbij de chips direct op de PCB gemonteerd worden. Daarbovenop komt een fosforlaag die de chips isoleert en beschermt. Dit zorgt ervoor dat er een hogere lichtstroom per verbruik (W) wordt geproduceerd dan bij andere combinaties of het mixen van leds. De verschillende, aangrenzende chips in één chip-on-board module reageren als een enkelvoudige led, die via een hoog rendement lens een perfecte lichtbundel werpt en dit zonder valse schaduwen. De COB led is de allerlaatste technologie van CITIZENTM.

 

Twee lichtkleuren beschikbaar

De BEAUFORT² is beschikbaar in 2 kleurtemperaturen. Je kan kiezen voor 3000K,wat warm wit licht is en ideaal voor de projectmarkt als algemene of accentverlichting.
Je kan ook kiezen voor 2700K wat extra warm licht is wat dan beter geschikt is voor meer residentiële toepassingen, maar ook erg toepasselijk is voor een gezellige bar of hotellobby.

A++ Label

De Beaufort² technogie is zodanig efficiënt dat het één van de eerste verlichtingsbronnen is die van Europa het A++ label mag dragen.
De Beaufort² module kan aangestuurd worden tot 500mA. Zo levert hij op 500mA een slordige 2000lumen, wat een efficiëntie betekent van meer dan 110lumen/W.
Als de Beaufort² module wordt aangestuurd op 350mA dan levert hij nog steeds 1500lumen, wat dan zelfs neerkomt op een efficiëntie van 115lumen/W.