+32 51 46 43 41

info@tal.be

King George
Configurator
>
>
Technologie > Haloled >

 

What's in a name?

 

Na Beaufort en diens opvolger Beaufort² ontwikkelt TAL opnieuw een baanbrekende LED-technologie. Deze keer is het de beurt aan Haloled, een technologie die de looks van een halogeenlampje, meer bepaald een QR-C51 lamp, combineert met alle voordelen van leds. De naam 'Haloled' bestaat dan ook niet toevallig uit een samentrekking van de woorden 'halogeen' en 'led'.

 

Luxeon M

 

Laat je niet misleiden, de Haloled maakt wel degelijk gebruik van leds en zoals we dat van TAL gewoon zijn, zijn dat niet de minste. Net zoals bij de Think Small. collectie wordt er gewerkt met LUXEON M leds die een bijzonder hoog niveau van lichtkwaliteit en energie-efficiëntie opleveren. Bovendien staat LUXEON M gelijk aan 'freedom of binning' wat betekent dat de leds zo uniform zijn dat dezelfde lichtkleur in het volledige project gegarandeerd is. Kortom, LUXEON M bezit alle essentiële factoren waarmee een lichtfabrikant als TAL aan de slag kan om een innovatieve verlichtingsoplossing te creëren. 

 

Back to the future

 

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat een technologie als Haloled het daglicht ziet. De evolutie op vlak van leds is voor de consument bijna niet meer bij te benen.  Tegenwoordig bestaat voor iedere toepassing een geschikte oplossing met ledverlichting. Met een technologie als 'Haloled' biedt TAL de consument het ultieme alternatief voor de vertrouwde verlichting zoals de halogeenlampen die we van oudsher kennen. Haloled combineert led, lens en koellichaam en is perfect geïntegreerd in het toestel. U hoeft dus niet langer de winkelrekken af te schuimen op zoek naar dat ene geschikte lampje. De consument heeft meteen een afgewerkt product in de hand zonder zich zorgen te hoeven maken over de levensduur. Bovendien kunnen we de inbouwdiepte van het toestel dankzij deze ledmodule aanzienlijk beperken. Omwille van deze beperkte inbouwdiepte is een toestel met Haloled dan ook ideaal om te installeren in passieve woningen. De toestellen met de Haloled technologie zijn aanstuurbaar op 700 mA en leveren 725 lumen. Met een Vf (Forward Voltage) van slechts 11,2 kunnen meerdere toestellen gemakkelijk op één converter aangesloten worden. Haloled brengt warm, behaaglijk licht voort van 2700K (3000K is mogelijk op aanvraag) en dit in een mooie bundel van 36° zoals bij de populaire QR-C51 lamp.